Debat

Reklame for »De forenede dødsboer«

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med undren ser jeg, at vores fagblad er gået ind i partipolitik. Tidligt og silde har vi fået at vide, at Danmarks Lærerforening er en faglig forening fri for partipolitik. Derfor mente jeg, at også vores medlemsblad var fri for partipolitik.

Hvornår er det ændret? Kan man forvente, at også andre partier gratis kan udspy deres partipolitik i vores medlemsblad?

At Peter Hess-Nielsen anbefaler, at man skal stemme på »De forenede dødsboer« (alias Enhedslisten), må blive hans sag, men at han får lov til at gøre det gratis i vores blad, er i allerhøjeste grad angribeligt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Netop »De forenede dødsboer« har vist, at de træder på alle demokratiets principper. Deltager i malingsterror i landets parlament. Ødelæggelser af statens ejendom (attentatet på Sandholmlejren). Og mødeterror i Svendborg og Odense.

Jeg vil gerne spørge vores redaktør, om også Nazi-partiet med Johnny Hansen i spidsen kan få gratis spalteplads i Folkeskolen? Jeg er mere end forbavset.

Svar

Folkeskolen er præcis som Danmarks Lærerforening uafhængig af alle politiske partier. Derfor vil du aldrig i bladets leder kunne læse noget, der svarer til Peter Hess-Nielsens synspunkter i læserbrevet. Folkeskolens artikler om valget kom for eksempel også hele partispektret rundt.

Men vi blander os ikke i, hvad medlemmerne mener på debatsiderne. Bestræbelsen er, at der skal være vide rammer for debatten, og der kan sagtens være medlemmer, som ser sammenhænge, som jeg som redaktør eller du som læser og lærerkollega til en debatdeltager ikke umiddelbart kan se. Så, ja, Johnny Hansen ville kunne komme til orde. Hvis han var medlem af DLF, og jeg som ansvarshavende redaktør i øvrigt vurderede, at hans indlæg havde relevans i den skole- og fagpolitiske debat og i øvrigt overholdt landets love.

Thorkild Thejsen, chefredaktør