Debat
0   164

Reklame for »De forenede dødsboer«

Med undren ser jeg, at vores fagblad er gået ind i partipolitik. Tidligt og silde har vi fået at vide, at Danmarks Lærerforening er en faglig forening fri for partipolitik. Derfor mente jeg, at også vores medlemsblad var fri for partipolitik.

Hvornår er det ændret? Kan man forvente, at også andre partier gratis kan udspy deres partipolitik i vores medlemsblad?

Artiklen fortsætter under banneret

At Peter Hess-Nielsen anbefaler, at man skal stemme på »De forenede dødsboer« (alias Enhedslisten), må blive hans sag, men at han får lov til at gøre det gratis i vores blad, er i allerhøjeste grad angribeligt.

Netop »De forenede dødsboer« har vist, at de træder på alle demokratiets principper. Deltager i malingsterror i landets parlament. Ødelæggelser af statens ejendom (attentatet på Sandholmlejren). Og mødeterror i Svendborg og Odense.

Jeg vil gerne spørge vores redaktør, om også Nazi-partiet med Johnny Hansen i spidsen kan få gratis spalteplads i Folkeskolen? Jeg er mere end forbavset.

Svar

Folkeskolen er præcis som Danmarks Lærerforening uafhængig af alle politiske partier. Derfor vil du aldrig i bladets leder kunne læse noget, der svarer til Peter Hess-Nielsens synspunkter i læserbrevet. Folkeskolens artikler om valget kom for eksempel også hele partispektret rundt.

Men vi blander os ikke i, hvad medlemmerne mener på debatsiderne. Bestræbelsen er, at der skal være vide rammer for debatten, og der kan sagtens være medlemmer, som ser sammenhænge, som jeg som redaktør eller du som læser og lærerkollega til en debatdeltager ikke umiddelbart kan se. Så, ja, Johnny Hansen ville kunne komme til orde. Hvis han var medlem af DLF, og jeg som ansvarshavende redaktør i øvrigt vurderede, at hans indlæg havde relevans i den skole- og fagpolitiske debat og i øvrigt overholdt landets love.

Thorkild Thejsen, chefredaktør


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ