Søg cirius snart

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ved at være tid til at udforme ansøgninger til de udvekslingsprogrammer, der administreres af Cirius.

Et af de mest folkeskolerelevante programmer er Startpuljen, der indgår i kampagnen »Udsyn og indblik«. Herigennem kan lærere og ledere søge tilskud til at tage på studieture eller rejse ud og skabe nye kontakter til internationalt samarbejde. Deadline i to omgange, 1. marts og 1. maj.

Nordiske klasser, der samarbejder, kan få dækket rejseudgifter til udveksling mellem partnerskoler, som kan findes på www.nordskol.org, hvis man ikke har en eller flere i forvejen. Programmet til det formål hedder Nordplus jr., og deadline er 15. marts.

Nordkontakt er en ny pulje, der administreres af Foreningen Norden. Se www. nordkontakt.org

Det er muligt at søge tilskud til sprogkurser eller faglige kurser fra et Comenius-kursuskatalog, som omfatter emnerne begyndermatematik, specialundervisning, skoleledelse, rummelighed og meget mere. Kataloget findes på Cirius hjemmeside, www.ciri usonline.dk, hvorfra der er link til uddybende oplysninger om alle de nævnte programmer.

Og endelig er der i forbindelse med kampagnen »Udsyn og indblik« arrangeret ni kurser for skoleledere i samarbejde med amtscentrene. Lederne kan hver tage en lærer med. På kurserne kan man få oplysninger om mulighederne for tilskud til at deltage i danske, nordiske og europæiske programmer samt inspiration fra erfarne deltagere. Også her kan man finde nærmere oplysninger på www.ciriusonline. dk under menupunktet »Det sker«.

Powered by Labrador CMS