Debat

Ret op på efterslæb

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er i december indgået et delforlig i KTO-regi (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte), hvilket betyder mere i løn til samtlige lærere. Alle lærere under løntrin 46 får en lønstigning på et løntrin. Dette har, ud over flere penge mellem hænderne lige nu, også betydning for den senere pension. Tjenestemændene får en højere pension, da den beregnes ud fra det løntrin, de pensioneres fra. Indbetalingerne til de overenskomstansattes pensionsopsparing bliver også større, hvilket i den sidste ende betyder større pension. Det er svært at være utilfreds med dette delforlig, da alle lærere på den ene eller anden måde bliver berørt. Så nu kan alle gode kræfter samles om at skaffe »foreningens kollektive dårlige samvittighed« en bedre pension.

93-gruppen er ved at nå en alder, hvor indbetalinger til pensionsopsparingen ud fra delforligets lønstigning på et løntrin ikke retter op på gruppens efterslæb. Der er ganske enkelt ikke så mange år at spare op i.

Det er et af foreningens højt prioriterede krav at forbedre pensionen for 93-gruppen. Derfor er forventningerne til, at der skabes en løsning på problemet, også store, både hos 93-gruppen og hos medlemmer, der kan se det urimelige i situationen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi håber/regner med, at der skabes en ordning på dette specifikke problem, så vi ikke år efter år skal diskutere 93-gruppens pensionsefterslæb.

På vegne af en gruppe 93ere