Debat
0   258

Folkeskolen og fremtiden

Danmark kan ikke konkurrere på lønniveau. Derfor må vi sørge for at skabe innovative og kvalitetsprægede virksomheder. Vi skal være eksperter, tænke i nye baner, være selvstændige og fleksible, samtidig med at vi kan samarbejde. Skal vi være dagsordenssættende inden for innovation og teknologi, kræver det, at vi har en unik folkeskole med et unikt formål. Lad os holde fast i det og styrke de ting, der gør os unikke.

Vi lærerstuderende er stolte af det dannelsesmæssige aspekt i folkeskolen. Vi ønsker fortsat at blive uddannet til at danne hele mennesker med mod på fremtiden frem for uselvstændige test-dummies.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis vi vil have verdens bedste grundskole, er det vigtigt, at vi gør det, vi er gode til. Vi kan kun styrke fagligheden, hvis vi holder os den demokratiske proces og det dannelsesmæssige aspekt for øje.

Vi får ikke verdens bedste grundskole, hvis seminarierne tvinges til at skære ned på undervisningen år efter år. Invester i vores fremtid, giv seminarierne et økonomisk bæredygtigt grundlag, så vil fagligheden og evnen til at formidle denne få bedre vilkår.

Vi er som lærerstuderende taknemmelige for, at Danmark har en uddannelse, der underviser os specifikt til lærergerningen, lad os udnytte styrken heri, og glem alle tanker om at flytte uddannelsen.

Som kommende folkeskolelærere ønsker vi ligesom undervisningsministeren verdens bedste folkeskole, og vi vil gerne gøre vores for at blive verdens bedste lærere, så giv os en chance for at styrke de unikke muligheder, der ligger i den danske folkeskole og dennes formål, så vi sammen kan skabe de innovative, selvstændige, demokratiske borgere, der skal løfte vores samfund i fremtiden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ