Debat

Folkeskolen og fremtiden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmark kan ikke konkurrere på lønniveau. Derfor må vi sørge for at skabe innovative og kvalitetsprægede virksomheder. Vi skal være eksperter, tænke i nye baner, være selvstændige og fleksible, samtidig med at vi kan samarbejde. Skal vi være dagsordenssættende inden for innovation og teknologi, kræver det, at vi har en unik folkeskole med et unikt formål. Lad os holde fast i det og styrke de ting, der gør os unikke.

Vi lærerstuderende er stolte af det dannelsesmæssige aspekt i folkeskolen. Vi ønsker fortsat at blive uddannet til at danne hele mennesker med mod på fremtiden frem for uselvstændige test-dummies.

Hvis vi vil have verdens bedste grundskole, er det vigtigt, at vi gør det, vi er gode til. Vi kan kun styrke fagligheden, hvis vi holder os den demokratiske proces og det dannelsesmæssige aspekt for øje.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi får ikke verdens bedste grundskole, hvis seminarierne tvinges til at skære ned på undervisningen år efter år. Invester i vores fremtid, giv seminarierne et økonomisk bæredygtigt grundlag, så vil fagligheden og evnen til at formidle denne få bedre vilkår.

Vi er som lærerstuderende taknemmelige for, at Danmark har en uddannelse, der underviser os specifikt til lærergerningen, lad os udnytte styrken heri, og glem alle tanker om at flytte uddannelsen.

Som kommende folkeskolelærere ønsker vi ligesom undervisningsministeren verdens bedste folkeskole, og vi vil gerne gøre vores for at blive verdens bedste lærere, så giv os en chance for at styrke de unikke muligheder, der ligger i den danske folkeskole og dennes formål, så vi sammen kan skabe de innovative, selvstændige, demokratiske borgere, der skal løfte vores samfund i fremtiden.

Powered by Labrador CMS