Debat

Test regeringen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg venter i spænding på, hvornår undervisningsminister Ulla Tørnæs kommer med lovforslag om, at regeringen skal testes.

Test er jo det middel, hun vil bruge, hver gang nogen påviser, at der er noget, der sammenlignet med andre lande ikke er i orden hos os i Danmark (for hendes specifikke vedkommende i skolen).

Med regeringens godt tre år ved magten er der et par ting, der kunne trænge til en test. Vi har gentagne gange været ude for, at ministre har sagt et og gjort noget andet/omgås sandheden meget liberalt/direkte lyver/bare ikke ved bedre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

I flæng kan nævnes Thor Pedersens sag om sin(e) bopæl(e) og tilskud til sit landbrug her skete først en ændring efter pres.

Den tidligere miljøministers sag.

Kulturministerens laden og gøren med TV2.

Ulla Tørnæs egen altid hurtige og forhastede ageren uden grundige undersøgelser af påpegede formodede problemer og uden involvering af den faggruppe, der er tættest på de problemer. Hun forsøger at haste-løse med test uden at involvere landets lærere.

Statsministeren har mange gange fået hende til at kræve test, af de grunde jeg har nævnt ovenfor. Han har sendt Danmark i krig uden ordentlig undersøgelse af, om det grundlag, han brugte for at gøre det, var sandt, endsige vente på at FN gjorde sit arbejde færdigt, før han fik lokket Folketinget med på sin uden tvivl folkeretligt tvivlsomme beslutning.

Jeg synes, at det er yderst kritisabelt og moralsk forkasteligt, at en regering gang på gang siger et og gør noget andet. Den fortjener at blive testet i troværdighed og vildledning af både folketing og befolkning det behøver ikke kun ske ved et folketingsvalg.

Mit forslag om test af regeringen er hermed stillet til rådighed for alle, der har lyst til at bruge det.