Anmeldelse

Magasinet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med »Magasinet« i hænderne på elever fra 8. klasse består der en fare for, at danskundervisningen kommer til at fortsætte ind i frikvartererne. Layoutet og indholdet er så indbydende, at elever vil blive hængende i perioden 1900-1920. Et vedkommende og analytisk opgaveudvalg vejleder og hjælper eleverne ind i den skildrede tid, i litteraturen, i malerkunsten og i filmens verden.

Hæftet er i A4-format og minder i udseende om et tidsskrift fra hylden i velassorterede bladkiosker. På forsiden har man valgt at placere et sort-hvidt nærbillede af en af datidens store filmstjerner, Asta Nilsen. En form og en forside, som vil appellere til den unge læser. Billedrigdommen og det dynamiske layout rammer farten og optimismen, som prægede begyndelsen af den skildrede periode. Billederne bliver ledsaget af interessante oplysninger om dagligliv, samfundsforhold og kulturstof. Flottest er perioden frem til Første Verdenskrigs udbrud i 1914 skildret. Færre sider og mindre spalteplads er der brugt til at folde de sidste seks år ud. Her får læseren, i store linjer, et overblik over årene. Forfattere fra den fælles kanon er tekstligt også repræsenteret: Johannes V. Jensen, Tom Kristensen og Martin Andersen Nexø. Andre af litteraturhistoriens knap så læste forfattere er medtaget til gavn for de ældste klasser.

»Magasinet« udkommer med fem numre, der hver skildrer tyve år. Der er noget at se frem til for lærere og elever.

Powered by Labrador CMS