For 25 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Problemer med indeklima

Tre større skoler i Odense skal have ændret deres ventilationsanlæg. Selv fire år efter, at bygningerne stod færdige, virker ventilationen ikke rigtig, og endnu er det ikke lykkedes hverken at finde en løsning eller få ansvaret placeret. Alle tre skoler blev udvidede under den såkaldte Fynsplan for rationelt skolebyggeri omkring 1975. I ingen af tilbygningerne har ventilationssystemerne virket rigtigt.

Det står galt til med indeklimaet på Kingoskolen i Slangerup så galt, at skolenævnet har indbudt forældre, elever og lærere til et stormøde på skolen. En undersøgelse er foretaget på opfordring af mange forældre til elever på skolen. Den mest udtalte gene er hovedpine, tørre slimhinder, svien i øjnene, eksem, allergi, kvalme, svimmelhed, sløvhed og hyppige anfald af forskellige »forkølelsessygdomme«. Skolenævnet finder situationen så graverende, at der her og nu skal foretages en afhjælpning.

Skabe, der er fremstillet af formaldehydholdige spånplader, plasticmaling og gulvtæpper af ringe kvalitet er måske nogle af årsagerne til, at der blandt elever og lærere på Lerbjergskolen i Hundested har været tilfælde af hovedpine og andet fysisk ubehag.

Folkeskolen nummer 5

Januar 1980