0   96

For 25 år siden

Problemer med indeklima

Tre større skoler i Odense skal have ændret deres ventilationsanlæg. Selv fire år efter, at bygningerne stod færdige, virker ventilationen ikke rigtig, og endnu er det ikke lykkedes hverken at finde en løsning eller få ansvaret placeret. Alle tre skoler blev udvidede under den såkaldte Fynsplan for rationelt skolebyggeri omkring 1975. I ingen af tilbygningerne har ventilationssystemerne virket rigtigt.

Det står galt til med indeklimaet på Kingoskolen i Slangerup så galt, at skolenævnet har indbudt forældre, elever og lærere til et stormøde på skolen. En undersøgelse er foretaget på opfordring af mange forældre til elever på skolen. Den mest udtalte gene er hovedpine, tørre slimhinder, svien i øjnene, eksem, allergi, kvalme, svimmelhed, sløvhed og hyppige anfald af forskellige »forkølelsessygdomme«. Skolenævnet finder situationen så graverende, at der her og nu skal foretages en afhjælpning.

Artiklen fortsætter under banneret

Skabe, der er fremstillet af formaldehydholdige spånplader, plasticmaling og gulvtæpper af ringe kvalitet er måske nogle af årsagerne til, at der blandt elever og lærere på Lerbjergskolen i Hundested har været tilfælde af hovedpine og andet fysisk ubehag.

Folkeskolen nummer 5

Januar 1980


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet