Debat
0   257

Bjørns Dahls kvalitetsbegreb

Formand for KLs Børne- og Kulturudvalg Bjørn Dahl synes, at det er en god idé med børnehaven i skolefritidsordningsrammer (SFO). KL vil endda have gjort muligheden permanent. Hvorfor mon (Folkeskolen nummer 1-2)?

Dahl hævder, at SFO-børnehaven ikke indebærer kvalitetsforringelse der eksisterer jo ikke »bestemte« krav til normeringen i hverken børnehaven eller SFO. Så kan det vel komme ud på et og der er jo også en formålsbestemmelse, siger Dahl. Der står ganske rigtigt ikke noget om normering i serviceloven, men der er en praksis på daginstitutionsområdet, som har været gældende i årevis og stadig er det, med økonomiske nøgletal per barn, forældreindflydelse som retssikkerhed, traditioner med udvikling, læring og omsorg samt fysiske rammer. Selvom der er sket en glidning mod decentrale aftaler, er der stadig en vis konsensus på disse områder, der klart adskiller børnehaven fra en SFO. Derfor peger SFO-børnehaven entydigt i retning af kvalitetsforringelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Dahl siger også, at KL har foretaget en undersøgelse. Der er tale om en rundspørge til forvaltningscheferne i de berørte kommuner. Men det er ingen videnskabelig undersøgelse, den savner enhver objektivitet, og den bygger på chefernes oplevelse af forældrenes og personalets formodede tilfredshed. I bedste fald: Den er udtryk for KLs selvspind.

Vi står tilbage med den opfattelse, vi gav udtryk for: Det bliver en kamp for at fastholde kvaliteten i børns liv, bureaukraterne og visse politikere vil sælge ud, og de har fart på i liberalismens hellige navn. Selvom retorikken siger noget andet. Og KL og Dahl ser fremtiden godt i møde med en kommunalreform foran sig. Derfor skal vi blive ved at kæmpe for et kvalitetsbegreb, der har indhold og mening i forhold til børns liv og i forhold til en fornem dansk tradition.

På ekspertgruppens vegne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)