Debat
0   280

Gode ideer spredes hurtigt

Jeg er lærer og har arbejdet i mange år med paragraf 20.2-elever både i folkeskolen og på en amtskommunal specialskole.

Det er min klare vurdering, at elever med vidtgående psykiske og fysiske handicap bør undervises på en specialskole, da de her får den mest kompetente undervisning. Personalet har valgt skolen på grund af engagement og uddannelsesmuligheder. Eleverne føler sig ligeværdige og har stor mulighed for at skabe nære venskaber. De fysiske rammer er tilpasset børnenes forskellige handicap, og hele skolen arbejder ud fra en fælles målsætning.

Artiklen fortsætter under banneret

For at sikre at alle børn med vidtgående handicap fortsat får de bedst mulige forhold, bør specialskolerne lægges ind under de fremtidige regioner i den nye strukturreform.

www.folkeskolen.dk ligger hele argumentationen. Her skal blot anføres følgende argumenter:

Den specielle viden blandt personalet på en specialskole er meget stor. Gode undervisningsideer spredes hurtigt. Eleverne har større mulighed for at skabe ligeværdige venskaber. De får mere selvtillid og et større selvværd. Skolens ledelse har en omfattende viden om paragraf 20.2-elever og er en god sparringspartner for lærerne. Specialskolerne har bedre mulighed end folkeskolerne for at indrette alle lokalerne, så de er egnede til fysisk og psykisk handicappede elever. Fælles målsætning og værdigrundlag skaber herudover tryghed hos forældrene.

Konklusion: At flytte elever fra en velfungerende specialskole til en almindelig specialklasse i folkeskolen vil i mange tilfælde virke som et over­greb mod de handicappede børn, der har så mange andre problemer at slås med.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)