Respekt for skolen

Elever giver skolen topkarakter

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolens arbejdsgivere taler meget om evaluering i disse år, men skolen er altid blevet evalueret, nemlig hjemme ved middagsbordet.

Disse evalueringer kommer kun sjældent frem, men på KLs skolerigsdag gjorde de. KL havde nemlig videointerviewet en række elever fra 9. klasse og bedt dem give skolen karakter. 10 var den laveste karakter, der blev givet.

En elev sagde: »Min skolegang har været varm, og jeg har lært en masse. Det må blive et 10-tal«.

En anden: »11 eller 12. Jeg har elsket at gå her«.

En tredje: »10. Jeg har haft et rigtig godt liv her«.

En fjerde: »10 eller 11. Det er helt sikkert deroppe. Det er ærgeligt, at det er slut nu«.

Og kanalchef Palle Strøm fra TV2 Zulu interviewede på scenen i Aalborghallen en gruppe nordjyske elever fra 9. klasse. Han spurgte dem blandt andet om, hvad der kendetegner en god lærer.

»Det er en lærer, der kan få klassen til at fungere socialt. Hvis der er en dårlig stemning, så lærer man ikke noget. Så er man bange for at sige noget«, sagde en.

»Humor«, sagde en anden.

Og hvad kendetegner en dårlig lærer?

»En der taler i monolog i stedet for dialog, så man ikke selv får indflydelse«.

»En, der bare lægger op og ikke sikrer sig, at eleverne har forstået det«.

Om selv at få karakterer.

»Det er fint nok, så ved man, hvad man er god til. Men karakteren skal komme sammen med en mundtlig evaluering, så man får at vide, hvad der ikke var godt nok, og hvad man kan gøre bedre. Hvis man bare får 7 i en stil for eksempel, føler man sig dum, hvis man nu har gjort sig umage«.

jvo

Powered by Labrador CMS