Debat

Pensionistkurser – et spændende lotteri

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg betaler 1.000 kroner om året for at være med i et lotteri. Hvis jeg vinder, er gevinsten, at jeg skal betale 500 kroner ekstra. Fed fidus men for hvem?

Underligt nok vokser deltagerantallet i lotteriet. Selv om deltagerantallet er voksende, kan min repræsentant i lotteriet ikke få sekretærhjælp eller trække på lotteristyrelsens sekretariat.

Min repræsentant kan ikke engang få en database, der gør, at der kommer rimelighed over gevinstfordelingen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vi, der deltager i lotteriet, har i øvrigt en stærk fornemmelse af, at vores »medarbejderrepræsentant« mere er gidsel end én, man lytter til.

Hvis det havde været et rigtigt lotteri, havde det nok været ulovligt.

De svar, pensionisterne har fået fra foreningen på diverse skrivelser, får mig til at spørge, om jeg har ret i, at det faktisk er mig, der er kunden her. Svarene har været præget af ikke ond vilje bare lidt almindelig nedladenhed.

Hvis jeg som pensionist kan forvente at få tildelt ét kursus på fem år, har det altså kostet mig 5.000 kroner. Men hvis jeg ikke vinder i lotteriet, hvad får jeg så for de 5.000 som pensionist?

Fortæl mig, hvorfor jeg som pensionist skal blive ved med at stå i foreningen?

Sammenfattende er det faktisk nok, hvis jeg får svar på det sidste punkt.

Svar

Jeg skal passe på, at jeg ikke svarer på en måde, der kan opfattes som nedladende, men jeg bliver nødt til at give udtryk for, at jeg ikke kan genkende den situation, som du beskriver. Jeg mener, at det er urimeligt at påstå, at fraktion 4s repræsentant ikke kan få den nødvendige støtte i sekretariatet. I hovedstyrelsen har vi et fortrinligt samarbejdsklima, hvor alle bestræber sig på at lytte til hinandens argumenter, og det gælder naturligvis også argumenterne fra fraktion 4s repræsentant.

Med den nye kursusplan kan 67 procent flere pensionister komme på kursus, og DLF bruger flere midler på pensionistkurser end nogensinde. Men foreningen er i øvrigt ikke et lotteri eller et forsikringsselskab for den sags skyld. DLF er en fagforening, der vedholdende arbejder for medlemmernes interesser og for at skabe en god folkeskole. At sammenligne det med en tilfældig lotterichance giver ingen mening efter min opfattelse. DLFs mulighed for at blive hørt og skabe resultater hænger nøje sammen med medlemsopbakningen. Derfor er det af stor betydning, at så godt som alle lærere bakker op om foreningen gennem deres medlemskab.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF