Debat

Mere tid til undervisning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I øjeblikket er især borgerlige politikere ved at falde over hinanden i deres iver for at få mere test i den danske folkeskole. Jeg deler ønsket om til stadighed at gøre vores fælles skole bedre, og det er mig derfor en stor glæde at kunne overgive dette tilbud om op til seks ugers yderligere omkostningsfri undervisning til 9.-klasse-elever til vores undervisningsminister.

Forslaget går i sin enkelhed ud på at afskaffe folkeskolens afgangsprøve efter 9. klasse. På denne måde får eleverne mulighed for at modtage undervisning i hele maj og juni uden ekstra omkostninger for skolen, ja, det vil formodentlig kunne spare penge på den enkelte skole. Der er også ekstragevinster ved dette forslag, idet de mange timer på andre klassetrin, der i eksamensperioden ikke kan læses af de faste lærere, nu også kan bibeholdes.

Skeptikere vil mene, at forslaget vil gøre det svært at afgøre egnethed til optagelse på gymnasium og teknisk skole uden eksamenskarakteren. Disse skeptikere kan jeg berolige. Det har i mange år været muligt for elever fra friskoler at få adgang til gymnasium uden karakterer og eksamensbevis, men blot med en udtalelse fra lærerne på den afgivende skole. Jeg har selv været friskolelærer, så jeg ved positivt, at dette har været og er proceduren.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Selv en liberal undervisningsminister vil vel ikke argumentere for, at undervisningen per definition er ringere på skoler, hvor alle undervisere er uddannede?

Som en ekstra styrkelse af fagligheden vil jeg endvidere foreslå, at alle fag stilles ens med karakterer i alle fag eller slet ikke.

Jeg ser frem til undervisningsministerens modtagelse af mit forslag til mere undervisningstid til vores elever.