Anmeldelse Kultur i skolen
0   326

Fantasier på spil

Fremmede verdener fra Ithaka til Hogwarts

Fakta<p>Forfatter: -</p><br /><p /><br /><p>Redigeret af: -</p><br /><p>Pris: 49 Sider: 56</p><br /><p>Forlag: Museet på Koldinghus</p>

Udstillingen med samme titel har jeg desværre ikke set. Men kataloget har en selvstændig værdi, der vil holde et godt stykke tid, efter at plancherne er pillet ned af indervæggene på Koldinghus.

Artiklen fortsætter under banneret

Fascinationen af det der overnaturlige, der ligger lige på kanten af det menneskelige, har spøgt (undskyld udtrykket) i menneskehjerner fra oldtid til de nyeste Harry Potter-kloner. Her får vi et velbearbejdet og virkelig godt udsnit af mange af legenderne, figurerne og de myter, der ligger bag.

Utroligt så megen god og underbygget information, der kan rummes på hvert opslag: Græske vaser, Tolkien, selvfølgelig, Hansen-Jacobsens troldeskulpturer, Troldepus, nogle af Marvel-tingene og Alice fra Undrelandet er med. De mytebaserede computerspil ligeså. Og Teletubbies!

Historien om de religiøse åbenbaringer, der kom til den dansksindede Maria fra Broager, da hendes bror faldt for den tyske kejser, må for min skyld gerne blive udviklet til en længere beretning. Renlivet engledyrkelse i en slags nutid hvor tit ser man det?

Hæftet i sin helhed er til lærere. Alle dem, der skal planlægge et fantasyemne. Men de enkelte opslag kan læses af de ældste elever. Snyd dem ikke for koncentreret og tilgængelig indsigt i, hvad det egentlig er, der optager dem i fritiden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ