Anmeldelse Dansk
0   192

Forfattere, fyndord og folkemunde

Citater fra Garfield til Gud

Fakta<p>Forfatter: Rune T. Kidde</p><br /><p>ISBN: 87-7394 889 6</p><br /><p /><br /><p>Pris: 249,00 Sider: 259 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Modtryk</p>

Litteraturforskeren Ejgil Søholm påtog sig i mange år at forsyne litteraturfolket med en kalender sprængfyldt af anekdoter om og citater af forfattere, kendte såvel som uretfærdigt glemte. Desværre er Søholm ikke iblandt os mere, men som litteraturens skrøneskriver har han fået en værdig afløser med Kiddes sjove og eftertænksomme bog dog uden kalender.

Artiklen fortsætter under banneret

Sin belæsthed dokumenterede unge Kidde for år tilbage med sine helsidesstriber med Litterærlige Klassikere. En side per hovedværk gav oplysninger nok til at kunne bluffe sig gennem en eksamen, og så var der endda plads til en rating af Københavns førende pizzeriaer.

Kuriøse forfatterbilleder er spredt over siderne sammen med biografiske oplysninger samt citater til enhver lejlighed. Som dette af Samuel Butler den yngre: "Der burde være hospitaler for afholdsfolk. Men de ville sandsynligvis falde tilbage til afholdenhed igen, så snart de kom ud". Jo, man skal ikke glemme, at Kidde i sine unge dage stod i spidsen for Folkebevægelsen for W.C. Fields.

Bogen hører naturligt hjemme på lærerværelsets hylde til støtte for finurlige hoveder. Og hvis der stadig er skoleinspektører, der skriver deres dimissionstaler selv, er der guldgruber af visdom til at sprede ud over afgangsklasserne. Men man skal så nok holde sig fra citatet af unge Butler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.241 andre er allerede tilmeldt