Anmeldelse

Hans Christian Andersen

Livet i eventyrene

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er et fint udvalg af H.C. Andersens forskellige teksttyper, fine nye illustrationer dertil samt velovervejede og gennemarbejdede arbejdsopgaver, der er realistiske at magte i skolens ældste klasser. Faktisk rækker materialet rigeligt til den tid, det er rimeligt at afsætte til et enkelt forfatterskab, selv i et år hvor turist- og souvenirindustrien aldeles har omklamret litteraturen, og man skal være en ualmindelig ukendt udlænding for at undgå at blive udnævnt til H.C. Andersen-ambassadør.

Forlag og forfattere præsenterer en solid væg til væg-løsning til undervisning i nationalikonet, men dansklæreren bør alligevel inddrage den mangfoldighed af materialer, der vælter ud på markedet i denne tid. Bogens arbejdsopgaver kan sagtens inddrage andre udgivelser, ikke mindst mangfoldige illustratorers livtag med det uudtømmelige materiale i Andersens forfatterskab.

Så køb bredt ind blandt sæsonens H.C. Andersen-udgivelser og brug denne som grundbog.

Powered by Labrador CMS