Anmeldelse Dansk
0   260

Rigtigt og forkert

Fakta<p>Forfatter: Hans Veirup</p><br /><p>ISBN: 87-89235-43-6</p><br /><p /><br /><p>Pris: 48 kroner Sider: 64 sider</p><br /><p>Serie: Korrekt dansk</p><br /><p>Forlag: Forlaget Ajour</p>

Kravene til læreres skriftlige udtryk er steget markant de senere år. Ingen slipper for at formulere målsætninger, årsplaner, meddelelsesblade eller referater. For slet ikke at tale om alle dem, der underviser eleverne i skriftlig dansk.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er ingen genveje til korrekt dansk. Man må øve sig, til man kan det, og tage sig tid til at slå op, når man er i tvivl. Og det bør man ofte være, faldgruberne er mange.

Denne lille bog oplister en lang række ord, som forfatteren hyppigt har fundet fejlstavet i aviserne. Desuden regler for, hvornår noget skal skrives i et eller to ord, samt råd om, hvordan man husker dem.

Kort grammatik med vægt på stedord, som volder mange ikke mindst jyder problemer. Samt lynkursus i grammatisk komma.

Overskuelig og billig håndbog. Hvis nogen stadig går i tweedjakke, kan den lige være i inderlommen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.273 andre er allerede tilmeldt