Anmeldelse Billedkunst
0   295

Magiens farve

Fakta<p>Forfatter: Terry Pratchett</p><br /><p>ISBN: 87-21-02186-4</p><br /><p /><br /><p>Oversætter: Hans Palle Mortensen</p><br /><p>Pris: 149,00 kroner Sider: 235 sider</p><br /><p>Serie: Diskverden 1</p><br /><p>Forlag: Borgen</p>

De vittige indfald står så meget i kø, at der er ansats til tumult, når de vil frem til læseren på samme tid.

Artiklen fortsætter under banneret

Den excentriske turist Småblomst kommer på besøg på en anden planet, hvor han nyder godt af en overordentlig fordelagtig vekselkurs for den medbragte valuta. Det sætter ham i stand til at deltage i de oplevelser, han vil, og det er ikke finkulturelle indslag, han plager sine guider om. Nej, det er det virkelige liv, med dragekampe, krostueslagsmål og bestialsk magi, der står på programmet, når den kiksede troldmand Vindekåbe viser rundt i et samfund i opløsning. Storbrand i byen driver selskabet på flugt, fornuftigt sekunderet af den selvgående rejseledsager ved navn Bagage med det nyttige indhold og det forbeholdne sind.

Historien vrimler med ekstraordinært mange ord, selv for en fantasyfortælling at være. Det er vittigt, men også lidt tungt i længden. Især ved tanken om, at der kommer mange bind endnu.

Bogen har opnået en slags kultstatus, især blandt halvstore drenge, der står i lære som nørder og sære snegle. Dem skal der jo også være læsestof til.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.576 andre er allerede tilmeldt