Anmeldelse Musik
0   286

Komplet sangteknik

Fakta<p>Forfatter: Cathrine Sadolin</p><br /><p>ISBN: 87-986797-3-2</p><br /><p /><br /><p>Pris: 498 kroner Sider: 256 sider</p><br /><p>Forlag: Shout Publishing</p>

Dette materiale indeholder stof til et livslangt studium af den menneskelige stemmes muligheder. Forfatteren har gennem mange år studeret sit emne fra bunden og har derved frigjort sig fra den ulidelige kamp mellem klassisk og rytmisk skolede pædagoger. En af hendes væsentligste pointer er netop, at en klassisk skolet menneskestemme sagtens kan bruges til heavy metal uden at tage skade sangeren skal bare kende sin stemme og være bevidst om de teknikker, hver stilart kræver.

Artiklen fortsætter under banneret

Ud over en grundig og for de fleste i folkeskoleverdenen lovlig teknisk gennemgang af en række grundprincipper gennemgår sangpædagogen de fire funktioner neutral, curbing, overdrive og belting. Enhver tænkelig lyd fra stemmen kan henføres til en af disse funktioner. Derefter gennemgår hun, hvordan man træner klangfarver og forskellige effekter. Stemmeproblemer har sit eget afsnit, som bør overlades til specialister: Forkert opfattede eller halvt forståede råd kan invalidere elevernes stemmer.

På cden er der god støtte at hente til den daglige træning. Øvelserne er lidt tørre, men de skal jo heller ikke køres igennem på en eftermiddag. Tværtimod, bogen er for de målrettede, der kan tænke et par år frem i tiden med hensyn til at udvikle både egne og børnenes stemmer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt