Debat
0   239

Ordmobilisér – nu

Mange lærere skriver her i bladet om ting, som de ved mere om end de fleste. Der skrives om faglige forhold, politisk (u)duelighed, skoleudvikling, internationale undersøgelser og disses troværdighed og meget andet relevant.

Det fremgår, at lærere er dygtige og engagerede debattører, der med indsigt, engagement og humor sætter meget af den offentlige debat om skolevæsenet på plads. Internt altså.

Artiklen fortsætter under banneret

Uden for skolen sker der det uhyggelige, at politikere har startet en mobbekampagne mod lærere, der skal få vælgerne til at tro, at folkeskolen hører til blandt verdens dårligste og dyreste. Det giver muligheder for at spare penge ved at presse lærerne for mere arbejde med vælgerstøtte: »Lærerne har tid nok. De har tidligt fri og lange ferier. De laver ikke noget for den enorme hyre, de får«.

Denne mobbekampagne ødelægger skolen. Nu må vi svare igen, både for vores egen og for skolens skyld.

Skriv artikler til dagbladene, så forældre/vælgere får at vide, hvor skoen trykker.

Der har i år været to artikler om de uvidenskabelige, internationale undersøgelser, som politikerne slår os i hovedet med: »Engelskundersøgelse sammenligner æbler med pærer« (Folkeskolen nummer 11 af Karen Ravn) og »Pisa giver ingen mening« (nummer 29-33 af John Villy Olsen). Tænk hvis disse artikler havde stået i store aviser tilpasset disses læsere. Når vi kun diskuterer med os selv, bliver vi isolerede i samfundsdebatten og sårbare for politisk plat.

Min opfordring er derfor: Skriv til aviserne, skriv kort, klart og ikke indforstået. Aviserne elsker læserbreve, det giver liv og debat. Det savner vi for at kunne passe vores arbejde sammen med vores medspillere: børn, forældre og politikere. Populister blandt sidstnævnte har længe drevet rovdrift på vores kompetente arbejde.

Forkortet af redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ