Debat

Ordmobilisér – nu

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange lærere skriver her i bladet om ting, som de ved mere om end de fleste. Der skrives om faglige forhold, politisk (u)duelighed, skoleudvikling, internationale undersøgelser og disses troværdighed og meget andet relevant.

Det fremgår, at lærere er dygtige og engagerede debattører, der med indsigt, engagement og humor sætter meget af den offentlige debat om skolevæsenet på plads. Internt altså.

Uden for skolen sker der det uhyggelige, at politikere har startet en mobbekampagne mod lærere, der skal få vælgerne til at tro, at folkeskolen hører til blandt verdens dårligste og dyreste. Det giver muligheder for at spare penge ved at presse lærerne for mere arbejde med vælgerstøtte: »Lærerne har tid nok. De har tidligt fri og lange ferier. De laver ikke noget for den enorme hyre, de får«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Denne mobbekampagne ødelægger skolen. Nu må vi svare igen, både for vores egen og for skolens skyld.

Skriv artikler til dagbladene, så forældre/vælgere får at vide, hvor skoen trykker.

Der har i år været to artikler om de uvidenskabelige, internationale undersøgelser, som politikerne slår os i hovedet med: »Engelskundersøgelse sammenligner æbler med pærer« (Folkeskolen nummer 11 af Karen Ravn) og »Pisa giver ingen mening« (nummer 29-33 af John Villy Olsen). Tænk hvis disse artikler havde stået i store aviser tilpasset disses læsere. Når vi kun diskuterer med os selv, bliver vi isolerede i samfundsdebatten og sårbare for politisk plat.

Min opfordring er derfor: Skriv til aviserne, skriv kort, klart og ikke indforstået. Aviserne elsker læserbreve, det giver liv og debat. Det savner vi for at kunne passe vores arbejde sammen med vores medspillere: børn, forældre og politikere. Populister blandt sidstnævnte har længe drevet rovdrift på vores kompetente arbejde.

Forkortet af redaktionen

Powered by Labrador CMS