0   188

Flere løsninger på grubleopgave

»Se løsningen på www.folkeskolen.dk«, skrev vi frejdigt, da vi bragte en opgave for grublere ved artiklen »Matematik for elever i overhalingsbanen« i Folkeskolen nummer 45.

Per Bech Petersen kastede sig over opgaven, løste den og gjorde store øjne, da han opdagede, at hans løsning så anderledes ud end den på nettet.

Artiklen fortsætter under banneret

»Der er i hvert fald to løsninger. Er der flere? Og hvor mange«, spørger Per Bech Petersen, pensioneret matematiklærer fra Skolen på Nyelandsvej på Frederiksberg.

Der er formentlig mange løsninger, lyder svaret fra Peter Müller, der bruger opgaven på Ellekærskolen i Århus. I en klasse med 20 elever var kun få løsninger ens.

»Pointen med den type opgave er lige præcis, at man kan finde forskellige løsninger. Så hvis man vil gøre opgaven rigtig avanceret, beder man eleverne om enten at finde alle løsninger eller at sandsynliggøre, hvor mange løsninger der er«, siger Peter Müller.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet