Flere løsninger på grubleopgave

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Se løsningen på www.folkeskolen.dk«, skrev vi frejdigt, da vi bragte en opgave for grublere ved artiklen »Matematik for elever i overhalingsbanen« i Folkeskolen nummer 45.

Per Bech Petersen kastede sig over opgaven, løste den og gjorde store øjne, da han opdagede, at hans løsning så anderledes ud end den på nettet.

»Der er i hvert fald to løsninger. Er der flere? Og hvor mange«, spørger Per Bech Petersen, pensioneret matematiklærer fra Skolen på Nyelandsvej på Frederiksberg.

Der er formentlig mange løsninger, lyder svaret fra Peter Müller, der bruger opgaven på Ellekærskolen i Århus. I en klasse med 20 elever var kun få løsninger ens.

»Pointen med den type opgave er lige præcis, at man kan finde forskellige løsninger. Så hvis man vil gøre opgaven rigtig avanceret, beder man eleverne om enten at finde alle løsninger eller at sandsynliggøre, hvor mange løsninger der er«, siger Peter Müller.