Debat

En ny arbejdstidsaftale – nu

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man har medtaget en ny arbejdstidsaftale som et krav til overenskomstforhandlingerne, må det medføre, at vi kan forvente seriøse forhandlinger. Hvis der ikke kan opnås enighed om en ny aftale, må vi på det kraftigste fraråde en langtidsparkering af projektet om en ny aftale.

Hvis den nuværende arbejdstidsaftale med lokal aftaleret skal fortsætte i ret mange år, så vil vi komme ud for et massivt pres.

Kommunerne vil hæve undervisningstimetallet, angribe pausetiden, angribe ekstra forberedelsestid og forsøge at nedbryde hegnene omkring individuel tid og 155-puljen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Den nuværende aftale vil i de kommende år blive mindre »værd« i omveksling til en ny aftale. DLF kan ikke styre økonomien i kommunerne, så vi skal arbejde for en arbejdstidsaftale, der sikrer lærernes arbejdsvilkår trods stram kommuneøkonomi. Det forventer medlemmerne.

Tiden arbejder for kommunerne, derfor må vi gøre alt for at opnå et resultat i forbindelse med Overenskomst 05.

Powered by Labrador CMS