Debat

TDC og 93-gruppen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil gerne rette en misforståelse vedrørende 93-gruppen. Folk tror almindeligvis, at den består af lærere ansat først i 90erne. Sådan er det ikke i min kommune. Her består den af lærere ansat sidst i 70erne og et par år frem. Vi er alle omkring 50 år gamle, og vi har lige haft de første 25-års-jubilæer. Pensionen skal derfor forbedres nu og gerne med større beløb end dem, vi hidtil har hørt om.

Der har været nedsat en arbejdsgruppe, som er fremkommet med et forslag om en beskeden stigning i indbetalingerne. Går forslaget igennem, vil jeg stige fra 130.000 kroner til 140.000 kroner. Så der er stadigvæk langt op til de 170.000 kroner, som tjenestemændene får. Og der bliver mindre til de kollegaer, som ikke optjente pension før 1981. Og sig mig, hvor mange bliver ved, til de er 65 år? Jeg har aldrig oplevet det. Men skulle jeg holde, til jeg er 65 år, må der være balance. Alt andet end 100 procents kompensation ved 65 år er useriøst. Og hvem skal så betale? Det skal staten, som slap uforskammet billigt ud af sine forpligtelser i 1993. Må jeg minde om, at der lige er afsagt landsretsdom i TDC-sagen. Her blev TDC dømt til at betale op imod 800 millioner kroner til ansatte med et pensionstilsagn, der blev opsagt. Dommens præmisser var, at en pensionskasse ikke kan foretage ændringer i medlemmers pensionstilsagn, uden at hvert enkelt medlem har haft lejlighed til at tage stilling til ændringerne. Jeg synes, at det her minder meget om min situation, så jeg håber, at vore forhandlere også er bekendt med denne vinkel.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget