0   249

Tjek en engelsk stil – og vind en London-tur

Ret stil på folkeskolen.dk og flyv til London sammen med en ven

Der er groft sagt to måder at rette engelske stile på. Man kan tage den røde kuglepen i hånden og gå på jagt efter skæve bøjninger og klodsede danismer, eller man kan kigge mest på indholdet hvor nuancerede synspunkter lykkes det eleven at få fremført, så en engelsktalende person vil være i stand til at forstå dem.

Hvordan finder man balancen mellem de to måder at rette stile på? Det underviser Jørgen Holmstrøm Nielsen bornholmske lærerstuderende i. I samarbejde med Dorte Jensen, der er engelsklærer, har han bedt sine studerende rette en engelsk stil, der blev afleveret ved sommerens 10.-klasse-afgangsprøve. Emnet var Global Culture, og eleven har indvilget i, at besvarelsen nu bliver offentliggjort i netdebatten på www.folkeskolen.dk

Artiklen fortsætter under banneret

Folkeskolen og de to lærere opfordrer nu læserne til at give deres bud på en velbegrundet karakter til stilen. Gå ind på www.folkeskolen.dk i netdebatforummet »Engelsk stil« og forsøg dig som stilecensor frem til den 1. november. Derefter vil Jørgen Holmstrøm Nielsen og Dorte Jensen skrive en kommentar i Folkeskolen om den konkrete stil og de to måder, den kan rettes på.

Blandt deltagerne i den virtuelle stileretning trækker vi lod om en rejse til London for to personer sponsoreret af Varde Turist- og Rejsebureau, www.vtr.dk, i samarbejde med Maersk Air. Præmien inkluderer fly fra Billund eller København, to nætter på hotel med morgenmad og tredageskort til undergrundsbanen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet