Lærernes A-kasse
0   316

dlf/a-bestyrelse griber ind

Hovedbestyrelsen klar med en række tiltag efter måneder med uacceptabelt dårlig service

Medlemmerne skal have deres penge til tiden. Det er det vigtigste mål med en række tiltag, som hovedbestyrelsen i dlf/a nu har besluttet. Konsekvensen bliver blandt andet en smule højere kontingent i a-kassen.

»Nogle medlemmer har desværre måttet vente for længe på pengene i sommerperioden i år også selv om de har fulgt a-kassens rådgivning om, hvad de skal sende og hvornår. Det er ikke acceptabelt«, understreger formanden for a-kassen, Stig Andersen.

Artiklen fortsætter under banneret

Hovedbestyrelsen har besluttet at ansætte flere mennesker og i spidsbelastningsperioden om sommeren gennemføre sagsbehandling seks dage om ugen, samtidig med at telefonåbningstiden sættes ned til tre dage om ugen fra maj til august for at få endnu mere tid fri til behandling af de mange sager, som kommer, når de nyuddannede lærere forlader seminariet. Til gengæld for den kortere åbningstid bliver der væsentligt flere folk til at besvare telefonopkaldene. A-kassen vil oprette et såkaldt kontaktcenter, som kun skal tage sig af telefoniske henvendelser, og et kø-system, som i de hårdest belastede perioder oplyser medlemmerne om, hvilket nummer de har i telefonkøen.

En anden ændring bliver, at man fra 1. januar ikke længere kan dukke uanmeldt op på et af de fem regionale a-kassekontorer og få en snak med konsulenten. I stedet skal man på forhånd have aftalt et møde.

Samtidig vil a-kassen fortsætte udbygningen af den elektroniske medlemsservice. Når medlemmerne udfylder diverse blanketter via nettet, sikrer systemet i de fleste tilfælde, at medlemmet får besvaret alle spørgsmål korrekt, og dermed spares tid til at sende blanketter frem og tilbage.

De mange initiativer betyder en kontingentstigning efter nytår på ti kroner om måneden, som dog ikke ændrer ved, at dlf/a er en af landets billigste a-kasser.

kravn@folkeskolen.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ