For 25 år siden

Landet rundt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis lærerne i Ishøj har lyst til at supplere deres lønninger, har de fået alle tiders tilbud fra borgmesterkontoret i Ishøj Kommune.

For hver loppe, lærerne kan fange på deres elever, får de ti kroner. Tilbuddet er afgivet i kampen mod loppeplagen på Strandgårdsskolen, som i weekenden skal desinficeres. Når eleverne møder op på mandag, skal de kontrolleres for loppebid, og synderne bliver fluks sendt af sted igen. I første omgang til skolens sundhedsplejerske, derefter på »orlov«, indtil de er loppefri.

20 procent af alle skolebørnene i Ringkøbing Amt har psykiske lidelser! Dette rystende tal fremgår af en rapport, Ringkøbing Amtskommune er ved at lægge sidste hånd på på baggrund af den registrering, der er foretaget af amtets læger.

De 20 procent gælder, når børnene kommer i skole, men desværre også, når de forlader den, siger amtslæge, dr. med. Vagn Christensen, Ringkøbing. De psykiske lidelser ytrer sig ved, at børnene er bange, aggressive og hæmmede. Det skyldes formentlig, at deres livsbetingelser i dagens industrisamfund ikke er de bedste.

Årsagen til denne adfærd er sandsynligvis, at deres forældre er pressede, fortravlede og stressede. De goder, der herved kan gives børnene, har mange fordele, men de kan bare ikke erstatte forældrene. Det er et problem, vi hverken kan eller skal behandle os ud af.

Folkeskolen nummer 42

Oktober 1979