For 50 år siden

I få ord

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Øen Egholm i Limfjorden har fem skolepligtige børn, men har ikke kunnet få nogen lærer de sidste tre-fire år. Det oplyses, at »der bydes gode forhold for læreren på øen«, og det nævnes, at han får 44 kroner om året for at fungere ved kirkelige handlinger. Ja, det er imponerende!

På Rågø ved Lolland er der kun én elev, men øens skole kan ingen lærerinde få, så nu overvejer man at nedlægge skolen og lade eleven sejle til Urne for at gå i skole i Tvede, selv om det vil koste 3.000 kroner om året.

Hvidovre Skolevæsen skal have ny skole hvert andet år, hvis behovet skal dækkes. Der regnes med en årlig tilgang af cirka 450 elever.

Under et tordenvejr over Thisted for nylig slog lynet ned i en ejendom tilhørende overlærer fru Klara Mikkelsen, der sad i stuen med en lille dattersøn på skødet. Ejendommen blev stærkt ramponeret, men lynet fortsatte gennem en radiator, så fru Mikkelsen slap med et chok.

Folkeskolen nummer 40

Oktober 1954

Powered by Labrador CMS