Debat

Kanon og metodefriheden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Partiskaberen med pandelokken fik ry for at sige: »Det har jeg aldrig sagt«. En dansk dramatiker drog noget ufølsomt sammenligninger med en vis anden østrigsk partihersker. Denne havde også et bestemt hovedsving for at bringe genstridigt hår på plads.

»Jeg har ikke givet udtryk for, at en bindende kanon er et angreb på lærernes metodefrihed«, siger Anders Bondo Christensen til plageånden fra Brønderslev i Folkeskolen nummer 39. Det karseklippede hår i det renfærdige ansigt udtrykker harme over påstanden fra Brønderslev. Her er ingen afledningsmanøvre med hårlok mulig. Der bliver måske brug for nedslagne øjne bag brillerne. Jeg har hørt udsagnet i dagspressen. I Brønderslev er der samme adgang til formandsinformationen som i Aars. Og der er ikke noget aftalt spil mellem Brønderslev og Aars. Nødvendig forsikring i forhold til magttoppens mand, der ellers hurtigt kunne komme til at lide af paranoia. Dagbladet Informations lederskribent har også hørt efter i timen.

Denne skriver i en leder fredag den 24. september: »Ifølge formanden for Danmarks Lærerforening er en bindende kanon i modstrid med lærernes højt besungne metodefrihed«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Anders Bondo Christensen beskylder oprøreren fra Brønderslev for bevidste manipulationer for at være sikker på et svar fra den ophøjede formand. Hvilken tone i forhold til et skolemenneske, der kæmper for fagligheden i folkeskolen. Informations lederskribent i København, faglighedens forkæmper i Brønderslev, næsten afgået lærer i Aars skulle altså ikke tale sandt, har ikke hørt, hvad vi har hørt. Hvis formanden fortsat benægter, melder han sig ind i den fornemme klub af maniske manipulatorer, der har let ved at benægte. Målet helliger midlet, og det har jeg da aldrig sagt.

Svar

Jeg kan som supplement til Torben Thomsen fortælle, at Berlingske Tidende, såvel i en artikel som i en leder har skrevet, at jeg er mod en bindende kanon med den begrundelse, at det er et angreb på lærernes metodefrihed. Men heller ikke det rokker ved, at det har jeg faktisk aldrig sagt, hvilket jeg i øvrigt har fortalt Berlingske Tidende.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF

Powered by Labrador CMS