Debat Kanon
0   341

Kanon og metodefriheden

Partiskaberen med pandelokken fik ry for at sige: »Det har jeg aldrig sagt«. En dansk dramatiker drog noget ufølsomt sammenligninger med en vis anden østrigsk partihersker. Denne havde også et bestemt hovedsving for at bringe genstridigt hår på plads.

»Jeg har ikke givet udtryk for, at en bindende kanon er et angreb på lærernes metodefrihed«, siger Anders Bondo Christensen til plageånden fra Brønderslev i Folkeskolen nummer 39. Det karseklippede hår i det renfærdige ansigt udtrykker harme over påstanden fra Brønderslev. Her er ingen afledningsmanøvre med hårlok mulig. Der bliver måske brug for nedslagne øjne bag brillerne. Jeg har hørt udsagnet i dagspressen. I Brønderslev er der samme adgang til formandsinformationen som i Aars. Og der er ikke noget aftalt spil mellem Brønderslev og Aars. Nødvendig forsikring i forhold til magttoppens mand, der ellers hurtigt kunne komme til at lide af paranoia. Dagbladet Informations lederskribent har også hørt efter i timen.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne skriver i en leder fredag den 24. september: »Ifølge formanden for Danmarks Lærerforening er en bindende kanon i modstrid med lærernes højt besungne metodefrihed«.

Anders Bondo Christensen beskylder oprøreren fra Brønderslev for bevidste manipulationer for at være sikker på et svar fra den ophøjede formand. Hvilken tone i forhold til et skolemenneske, der kæmper for fagligheden i folkeskolen. Informations lederskribent i København, faglighedens forkæmper i Brønderslev, næsten afgået lærer i Aars skulle altså ikke tale sandt, har ikke hørt, hvad vi har hørt. Hvis formanden fortsat benægter, melder han sig ind i den fornemme klub af maniske manipulatorer, der har let ved at benægte. Målet helliger midlet, og det har jeg da aldrig sagt.

Svar

Jeg kan som supplement til Torben Thomsen fortælle, at Berlingske Tidende, såvel i en artikel som i en leder har skrevet, at jeg er mod en bindende kanon med den begrundelse, at det er et angreb på lærernes metodefrihed. Men heller ikke det rokker ved, at det har jeg faktisk aldrig sagt, hvilket jeg i øvrigt har fortalt Berlingske Tidende.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ