Debat
0   181

Generel ændring skal forhandles

Når der sker generel ændring af tjenestemandslønningerne, foretages tilsvarende regulering af pensionerne, jævnfør Tjenestemandspensionsloven af 1969, paragraf 27, stykke 2. Herom skal der tilsyneladende ikke forhandles. Finansministeriet går bare i gang som altid før.

Og dog: Betydningen af ordet generel skal vurderes.

Artiklen fortsætter under banneret

I dag formindskes lønstigningssummen med en række skjulte generelle løndele, som gennem tiden har været omklassificering, Ny Løn, forbedring af stigningsprocenten for overenskomstansattes pension med mere. Det kan aldrig have været hensigten fra starten i 1969, at denne specielle del af lønstigningssummen vedvarende skulle formindske den resterende såkaldte generelle dels afsmittende virkning på pensionen.

De sideløbende kommunale forhandlinger gav sidste gang én procent ekstra i regulering, formentlig i erkendelse heraf. Tjenestemandspensionisterne fik ikke dette tillæg. Der er noget, der skal indhentes. De mange års besparelser skal kompenseres.

Bemærk venligst, at ordene i loven »en tilsvarende regulering« ikke formindsker de opnåede reguleringer for tjenestemænd og overenskomstansatte. Ordet generel betyder almen. Der skal forhandles. Eventuelle udgifter hertil kan dækkes af Særlig Fond, som medlemmerne indbetalte til fra cirka 1954-1984.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ