Debat

Madsens udlægning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har svært ved at genkende mine synspunkter, som de blev udlagt af Vagn Madsen i sidste uge. Jeg har for eksempel ikke udtalt til Folkeskolen og mener i øvrigt ikke at voksne skal være »konfliktsky og ligeglade«, tværtimod er det netop af stor betydning, hvordan vi som voksne forholder os i relationen til børn, fordi vi er modeller for børnene. Man kan diskutere børns dagligdag, deres udvikling og læring ud fra mange forskellige udgangspunkter, indeholdende forskellige menneskesyn med deraf følgende forskellige opfattelser af en given problemstilling. Uanset dette er det ifølge loven forbudt at udsætte børn for ydmygende behandling, og der findes andre måder at løse konflikter og problemer på end måder, der er ydmygende for de involverede parter. Hvis man ønsker respekt fra børn, er det en vigtig ingrediens, at man selv behandler dem med respekt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS