DLF's hovedstyrelse
0   324

Overenskomstkrav koordineres

DLFs formand fortalte om, hvor han ville stå fast, og hvor der skulle aftales et kompromis

Hovedstyrelsens septembermøde var overstået på en eftermiddag mod normalt to hele dage. Der skulle samles op efter kongressen. Og vigtigst af alt formanden gjorde grundigt rede for, hvordan forberedelsen af de kommende overenskomstforhandlinger forløber. Kravene koordineres både i Lærernes Centralorganisation, i hovedorganisationen FTFs forhandlingskoordinering, FTF-K (Ket står for kommunal. Redaktionen) og i lønmodtagernes forhandlingsfællesskab på det kommunale område, KTO. Gymnasielærerne og flere andre organisationer ønsker ligesom DLF at forhandle arbejdstid.

Anders Bondo Christensen gennemgik KTOs krav, som de ser ud nu, og fortalte, hvor han vurderede, at der ikke er fuld enighed. Han angav, hvor han ville stå fast, og hvor der skulle aftales et kompromis.

Artiklen fortsætter under banneret

Hovedstyrelsen vil kun blive kaldt ind, hvis KTO og arbejdsgiverne ikke bliver enige om, hvad organisationerne skal forhandle direkte med arbejdsgiverne, og hvad KTO skal forhandle centralt for alle. Hvis parterne ikke bliver enige, skal hver enkelt organisation forhandle efter hovedaftalens regler.

Støtte til elever og studerende

1.200 kroner per hoved. Så meget har regeringen hvert år sparet per uddannelsessøgende siden 2001. Derfor har elevorganisationen Danske Skoleelever, DSE, søgt Danmarks Lærerforening om økonomisk støtte til en stor konference, Stop Nu, som den vil gennemføre sammen med samtlige andre elev- og studenterorganisationer. De lærerstuderendes formand, Laust Westtoft, talte varmt for sagen, som har et budget på op mod 400.000 kroner. Hovedstyrelsen bevilgede et bidrag på 20.000 kroner. Blandt emnerne for konferencen og en senere fælles kampagne er kamp mod afskaffelse af »Kvote 2-ordningen«, pres på for at modvirke skaderne efter praktik-taxa-meterordningen og arbejde for at få skoler og uddannelsesinstitutioner til at føre undervisningsmiljølovgivningen ud i livet. Det er fortsat alt for få skoler, der har sat den sag på dagsordenen, og endnu færre har gjort noget ved det, sagde Laust Westtoft.

-th


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ