Anmeldelse Dansk
0   12

Gid du brækker benene

– og andre nye fortællinger

Fakta<p>Forfatter: Merete Brudholm</p><br /><p>Antologi </p><br /><p>Serie: Læselyst og læseforståelse på mellemtrinnet</p><br /><p>152 sider, 168,75 kroner</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Du må læse for at leve. Med en lettere omskrivning af H.C. Andersen udtrykker Merete Brudholm bogens mission. Identitetsdannelse, socialisering og læring bringes i spil, når mennesket får store læseoplevelser.

Artiklen fortsætter under banneret

Antologien består da også af vægtige tekster, hvor forskellige genrer er repræsenteret. For-tællingerne har det tilfælles, at der er substans i dem med hensyn til både indhold og form.

Via små opgaver arbejdes både med forforståelsen og under læsningen med iagttagelser og oplevelser.

Efter læsningen gives der forslag til yderligere bearbejdelse af det læste, som vil føre til større danskfaglig viden, samtidig med at elevens læsning generelt vil blive mere kvalificeret.

Bagest i bogen findes et fortællingsleksikon, hvor vigtige danskbegreber, som eleverne på mellemtrinnet har udbytte af at kende, har en kort leksikonartikel. Således forklares en biperson som en person, der ikke er så fremtrædende som hovedpersonen, men som har forbindelse til denne og sætter gang i udviklingen i historien. Efter min mening enkelt og godt forklaret.

I det hele taget er nærværende samling en række gode fortællinger, som jeg gerne vil anvende på mellemtrinnet. Jeg er sikker på, at eleverne vil blive dygtigere af at arbejde med bogen, samtidig med at de vil føle, at de lever.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.597 andre er allerede tilmeldt