Debat

Hellerup Skole og Anker Mikkelsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolens lederskribent giver i nummer 34 forskellige udlægninger dels af en personalesag, dels af vilkårene omkring tilblivelsen af Hellerup Skole, Gentofte Kommunes nyopførte skole.

Personalesagen har jeg svært ved at genkende indhold og forløb af, men derudover har jeg ingen kommentarer, da jeg ikke drøfter personalesager offentligt.

Af hensyn til det generelle vidensniveau har jeg derudover følgende bemærkninger:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Anker Mikkelsen blev ansat i Gentofte Kommune den 1. august 2000 med henblik på, at han skulle tage del i etableringen af den nye skole i Hellerup helt fra den spæde opstart.

Han har været en meget engageret og central person i etableringen af skolen og har i hele perioden været en utrættelig fortaler for skolens indretning og har dermed haft afgørende indflydelse på skolens realisering i den nuværende form.

Ved mange lejligheder har han vist besøgende rundt på skolen. Hver gang med en personlig og engageret indføring i, hvordan denne fleksibelt indrettede bygning var særligt velegnet til at imødekomme børns forskellige behov, når man vil tage hensyn til læring og elevernes differentierede intelligens.

Når man vælger at være banebrydende og innovativ, må man være indstillet på at indsamle erfaringer og skabe justeringer. Det er netop det, der sker for øjeblikket. De erfaringer, der er samlet af et engageret personale på Hellerup Skole, fører nu til naturlige justeringer med forbedringer af akustikken, så vi arbejder løbende på at gøre læringsmiljøet endnu bedre.

Udbygning, udvikling og forandring af skoler i Gentofte Kommune hviler på bredest mulig enighed i de enkelte distrikter. Enighed om værdier, pædagogisk praksis og organisering af undervisningen. Det er efter vores opfattelse den mest effektive måde at undgå ensretning og koncepttænkning på.

Folkeskolens lederskribent skal være velkommen til at besøge Hellerup Skole for ved selvsyn at opleve det læringsmiljø, vi sammen med Anker Mikkelsen har skabt.