Debat

Fokus på læsning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er godt, at Folkeskolen sætter fokus på læsning (nummer 29-33). Læsning er den vigtigste kulturteknik og central for tilgangen til al anden læring.

Det er derfor helt nødvendigt, at alle interessenter rundt om skolen interesserer sig for læsning.

I de seneste fem år har skoler og kommuner prioriteret arbejdet med læsning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der er fokuseret på efteruddannelse og på evaluering af indsatsen, og vi har kunnet spore en effekt af indsatsen, blandt andet i min egen kommune.

Denne indsats skal følges op.

Der skal forskes mere i læsning. Hvilke metoder dur, og hvilke dur ikke? Forskningsresultaterne skal omsættes til praksis og på kort tid smitte af på læseundervisningen i skolen. Det er også i den sammenhæng vigtigt, at den enkelte lærer på et solidt grundlag kan begrunde valg af metode over for forældre og skoleleder.

For at dette kan finde sted, skal centre for videregående uddannelse (CVU), kommuner og skoler prioritere lærernes efteruddannelse på området. Men man skal ikke kun fokusere på læsning. Også på andre områder, som for eksempel de naturvidenskabelige fag, er det vigtigt at styrke samspillet mellem forskningsinstitutioner, CVUer og skoler.