Habiba har fået opholdstilladelse

Midlertidig humanitæropholdstilladelse til Habiba Habibi

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Habiba Habibi har netop fået brev fra Integrationsministeriet om, at hun har fået midlertidig humanitær opholdstilladelse efter at have ventet tre år på asylcentre i Danmark (læs Folkeskolen nummer 21). Den midlertidige opholdstilladelse er givet i seks måneder og er bevilget på grund af Habiba Habibis psykiske helbredstilstand. Man mener, at hun på nuværende tidspunkt ville være i en særlig sårbar situation ved at vende tilbage til Afghanistan.

Hun blev særlig medtaget i løbet af sommeren, da politiet flere gange forsøgte at presse hende til Sandholmlejren. Det medførte, at hun blev indlagt på psykiatrisk afdeling.

Opholdstilladelsen kan søges forlænget efter seks måneder.

Snart vil Habiba Habibi få at vide, hvor hun skal bo i Danmark, og derefter vil kommunens sagsbehandler hjælpe hende med at søge om at få sine børn hertil. Men det kan tage tid, og især de to ældste børn lever under meget farlige forhold.

Støttegruppe

15 læsere af Folkeskolen har henvendt sig til læge Bente Rich for at blive besøgsvenner til Habiba Habibi og andre afghanske lærere i Danmark. De 15 henvendte sig efter opfordringen fra Bente Rich, der har kendskab til flere afghanske kvindelige lærere, der søger asyl i Danmark eller har fået opholdstilladelse af humanitære grunde.

De fleste, der har henvendt sig, har tidligere arbejdet med flygtninge. Nogle underviser afghanske børn eller er specielt interesserede i situationen i Afghanistan.

Gruppen af besøgsvenner har nu en kontaktperson, Lisbeth Bech fra Jystrup på Midtsjælland. Lisbeth Bech har tidligere arbejdet som udviklingsarbejder i Zambia og Zimbabwe, og hendes mand har i to år arbejdet i Afghanistan. I den forbindelse boede hun et halvt år i Pakistan og havde kontakt til nogle af de mange afghanske flygtninge. Hun besøgte også Afghanistan.

Lisbeth Bech har skrevet til besøgsvennerne for at aftale et møde med sjællændere og fynboer. Hun foreslår, at man tager kontakt til de interesserede på listen, der bor tættest på én, og aftaler et lokalt samarbejde. Interesserede kan henvende sig til Lisbeth Bech på telefon 4648 0456 eller på mail lisb@tdcspace.dk

hlauritsen@dlf.org