Flere kugler i kassen

Tilbagemeldingerne fra medlemsmøder og kredse er entydige: Overenskomst 05 skal give højere lønninger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Løn, løn og løn. Sådan ser hovedparten af tilbagemeldingerne om overenskomst-krav ud fra DLFs lokalkredse. Og så skal der ryddes endeligt op i miseren med den såkaldte 93-gruppe, som kom i klemme med pensionen, da den fremtidige ansættelsesform skiftede fra tjenestemandsaftale til overenskomst.

Efter en indgående drøftelse kunne hovedstyrelsen tilslutte sig de konklusioner.

Det betyder dog ikke, at man regner med at opnå millimeterretfærdighed for 93-gruppen, men denne gang skal der ryddes endeligt op, sagde flere.

»Foreningen har et politisk problem med 93-gruppen, som vi må få løst og afviklet nu«, var John Illums ord, og Birgitte Baktoft sagde, at der nu skal sendes et entydigt signal til 93-gruppen om, at den har høj prioritet. Men derefter er det så også slut.

Københavnerlærernes formand, Jan Trojaborg, mente, at man burde gå efter et generelt pensionsløft, og han blev støttet af Tina Taarsted. På kongressen for tre år siden blev det vedtaget, at pensionsforbedringer til de overenskomst-ansatte skal være en langsigtet strategi. Derfor er det et dårligt signal, hvis den fraviges nu, mente hun.

Men der er ikke realisme i en pensionsforbedring til alle, når der samtidig skal sikres et generelt reallønsløft, sagde både fagligt udvalgs formand, Lotte Lange, og Anders Bondo. John Illum mindede om, at medlemmerne helt entydigt prioriterer en lønfremgang, og der er ikke råd til det hele. Anders Bondo mente, at der til næste omgang er brug for en diskussion af, hvor mange penge der bør afsættes til pensioner.

»Jeg har mødt adskillige overenskomstansatte, som vil foretrække at få udbetalt en højere løn nu frem for at vente, til de bliver pensioneret«, sagde formanden.

Hovedstyrelsens forslag behandles på kongressen i Bella Centret i København den 2.-5. september. Forslagene er sendt til kredse og kongresdelegerede og kan læses på www.dlf.org

thejsen@dlf.org

Powered by Labrador CMS