Debat

Tilfredse forældre

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er ikke enig med Vagn Madsen (Folkeskolen nummer 26-28). Mit syn på skolen er, at den altid kan blive bedre, og at de internationale undersøgelser er med til at sætte fokus på nogle af de problemstillinger, der skal forbedres i den danske folkeskole. Men vi skal selv i Danmark være med til at forme folkeskolen i den retning, som vi som forældre og lærere finder er den rigtige. Jeg vil fastholde, at vi har et godt udgangspunkt i den danske folkeskole og her er vi åbenbart uenige men jeg fastholder, at vi som forældre langt hen ad vejen er tilfredse. Men på en række områder skal den forbedres, et af områderne er evalueringskulturen, her peger jeg på, at hele skolen skal evalueres og ikke kun elevernes faglige udbytte. Mit synspunkt er her, at kun ved at evaluere hele skolen får vi sikret, at alle arbejder i den rigtige retning, og at vi mener det samme både som forældre, lærere, ledelse, elever og politikere. Så vil jeg også fastholde, at der skal gives mere rum til ledelse på den enkelte folkeskole. Vi skal have en ledelse, der har tid til pædagogisk udvikling, personalepleje og politisk ledelse, og ikke en ledelse, der administrerer i hovedparten af arbejdstiden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget