Debat
0   184

Skolen mangler mænd

Før sommerferien var jeg på besøg på en helt almindelig folkeskole. Vi besøgte indskolingsafsnittet, hvor børnehaveklasserne samt 1.- og 2.-klasserne holdt til. Dejlige, lyse og store lokaler. På et tidspunkt skulle jeg låne personaletoilettet. Som velopdragen mand slog jeg wc-brættet op for at tisse. Normalt kan brættet godt stå op af sig selv ... dette kunne ikke, og jeg måtte holde på det med den ene hånd, mens jeg styrede med den anden.

Bagefter slog det mig, hvor stift og umuligt dette bræt egentlig havde været og så kom tanken. Det havde selvfølgelig aldrig været slået op på denne måde. Der var simpelthen ingen mennesker her i indskolingsafsnittet, der skulle tisse med brættet slået op på den måde. Der var ingen mænd.

Artiklen fortsætter under banneret

Sidste år var jeg ude at undervise fremtidens (om få år) kommende lærere nogle timer på et lærerseminarium. Det drejede sig om indskolingen og noget danskundervisning. I løbet af dagen havde jeg to hold. På det første hold sad der nede bagved to mænd, og på det andet var der tre. Klassernes størrelse var vel på lidt over tyve personer. Efter at vi var færdige med dagen, spurgte jeg lidt tøvende en lektor, om der mon så på matematik- og fysikholdet var flere mænd ... svaret var nedslående og resultatet det samme.

Ifølge DLFs hjemmeside var 41 procent af lærerne i 1985 mænd. I 2002 var dette tal skrumpet ind til 34. Der er ikke meget, der tyder på, at andelen af mænd i skolen stiger. Snarere vil det modsatte gøre sig gældende.

Det er bestemt ikke hensigten at kritisere kvindernes indsats i skolen. Kvinder er knalddygtige lærere/ledere og store pædagoger.

Dette er ment som en opfordring til Danmarks mænd og DLF. Skolen mangler mænd.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ