Debat
0   174

Fraktion 4 og årsmødet

Thorkild Thejsens svar til Ove Frank, Peter Snedevind Andersen og Per Thornberg i Folkeskolen nummer 26-27-28 får mig til at komme med en korrektion af redaktørens opfattelse af, hvad årsmødets formål er. For at slå det fast med syvtommersøm. Fraktion 4s årsmøde er ikke kun et kongresforberedende møde, det er et møde, hvis formål er at samordne og fremføre spørgsmål af interesse for pensionisterne, at tjene som inspirationsforum i relation til det lokale pensionistarbejde, at drøfte opstilling af kandidater for fraktion 4 til delegeretvalget og at virke som bagland for fraktionens hovedstyrelsesarbejde (er at læse i foreningens vedtægter paragraf 14, stykke 3). Desuden er det et nyt tiltag fra foreningens side, som fortjener at blive omtalt i alle medlemmers fagblad. Thorkild Thejsen giver tillige pladsmanglen i bladet skylden for den manglende omtale af mødet, man kunne måske have undladt billedet på side 5 i samme nummer og brugt spaltepladsen her. Det er svært for pensionisterne at få øje på det arbejde, som DLF gør for fraktion 4s medlemmer, når omtalen af pensionistarbejdet i den grad bliver nedprioriteret. Desuden kan jeg ikke acceptere, at indlæg fra pensionisterne under debat ofte får et svar, der har en snert af arrogance.

Svar

Jeg er ked af, at mine svar kan opfattes som arrogante, det er bestemt ikke meningen. Jeg forsøger altid at svare så kort som muligt, og det kan desværre gå ud over nuanceringen. Men her er så lidt flere ord til uddybende forklaring:

Artiklen fortsætter under banneret

Ud fra den dagsorden til årsmødet, redaktionen fik tilsendt sammen med invitationen, opfattede jeg klart, at mødet drejede sig om kongresforberedelse. Jeg forstår nu, at jeg tog fejl, og det beklager jeg.

At »få plads« i bladet handler ikke kun om at finde spaltepladsen, men også om at finde og kunne betale arbejdskraften. Årsmødet lå, så jeg skulle købe en freelancejournalist til opgaven. Det kan hurtigt blive en regning på 15-20 timer inklusive transport. Timelønnen er 610 kroner plus 12,5 procent oveni for brug på folkeskolen.dk

Dertil kommer så eventuelle billeder, så prisen kan nemt komme op på 20.000 kroner. Og så er der ikke betalt for reproarbejde, trykning, papir, porto med videre.

Den slags regnestykker skal fraktion 4s medlemmer eller andre læsere sædvanligvis ikke belemres med. Men de indgår i helheden, når jeg skal disponere bladet. Og økonomien er blevet meget stram.

Der kommer selvfølgelig både pensions- og pensioniststof i bladet, også i fremtiden. Belært af jeres argumenter vil jeg prioritere årsmødet i 2005. Men jeg kan aldrig love noget. For det vil altid være vilkår og begivenheder i den aktuelle politiske, pædagogiske og økonomiske situation, der afgør, hvad jeg prioriterer. Og lige nu er der mange emner og problemer fra folkeskolens hverdag, der står i kø for at blive redaktionelt behandlet.

Thorkild Thejsen, chefredaktør, Folkeskolen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ