It
0   160

Lærerne er på nettet hver dag

Selvom de færreste danske folkeskolelærere har kontor og skrivebord med computer, så er den tid endegyldigt forbi, hvor lærerne ikke var på nettet, viser Folkeskolens læserundersøgelse. 67 procent af de adspurgte DLF-medlemmer er på internettet hver eneste dag. I 2000, da Scharling Research sidst spurgte læserne, var kun 32 procent på nettet fem-syv af ugens dage. Dengang var DLF-medlemmerne i gennemsnit på nettet 36 minutter om ugen det er lige så lang tid, som de i dag tilbringer på nettet hver dag.

Alligevel er der mange DLF-medlemmer, først og fremmest pensionister og børnehaveklasseledere, der aldrig har besøgt Folkeskolen på nettet. Samlet set har 48 procent af medlemmerne endnu aldrig sat deres mus på adressen www.folkeskolen.dk,' >www.folkeskolen.dk, på trods af at netudgaven faktisk tilbyder en række muligheder, som læserne er interesserede i. 61 procent svarer, at de meget gerne vil kunne søge i et netarkiv over anmeldelser af undervisningsmidler, 57 procent er meget interesserede i at få mail med nyheder, artikler og anmeldelser inden for de områder, der interesserer dem, og 54 procent vil gerne kunne søge efter gamle Folkeskolen-artikler på nettet. Det findes alt sammen på www.folkeskolen.dk præcis ligesom stillingsannoncer, som 20 procent af medlemmerne især bruger nettet til.

Efter de kraftige stigninger i portoen for fagblade er Folkeskolen begyndt at bringe et udsnit af anmeldelserne i meget kort form, mens den fulde anmeldelse findes på nettet. 53 procent af læserne bakker op om den strategi, og hele 76 procent siger, at de rent faktisk vil gå på nettet og finde anmeldelsen, hvis den forkortede udgave i bladet er interessant. Imidlertid viser de faktiske læsninger på nettet, at det er bøger om pædagogisk hotte emner som lærerrollen og læringsstile samt bøger med opsigtsvækkende titler som »Den dovne piges guide til god sex«, der har allerflest læsere på nettet.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.862 andre er allerede tilmeldt