Lærerne er på nettet hver dag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvom de færreste danske folkeskolelærere har kontor og skrivebord med computer, så er den tid endegyldigt forbi, hvor lærerne ikke var på nettet, viser Folkeskolens læserundersøgelse. 67 procent af de adspurgte DLF-medlemmer er på internettet hver eneste dag. I 2000, da Scharling Research sidst spurgte læserne, var kun 32 procent på nettet fem-syv af ugens dage. Dengang var DLF-medlemmerne i gennemsnit på nettet 36 minutter om ugen det er lige så lang tid, som de i dag tilbringer på nettet hver dag.

Alligevel er der mange DLF-medlemmer, først og fremmest pensionister og børnehaveklasseledere, der aldrig har besøgt Folkeskolen på nettet. Samlet set har 48 procent af medlemmerne endnu aldrig sat deres mus på adressen www.folkeskolen.dk, på trods af at netudgaven faktisk tilbyder en række muligheder, som læserne er interesserede i. 61 procent svarer, at de meget gerne vil kunne søge i et netarkiv over anmeldelser af undervisningsmidler, 57 procent er meget interesserede i at få mail med nyheder, artikler og anmeldelser inden for de områder, der interesserer dem, og 54 procent vil gerne kunne søge efter gamle Folkeskolen-artikler på nettet. Det findes alt sammen på www.folkeskolen.dk præcis ligesom stillingsannoncer, som 20 procent af medlemmerne især bruger nettet til.

Efter de kraftige stigninger i portoen for fagblade er Folkeskolen begyndt at bringe et udsnit af anmeldelserne i meget kort form, mens den fulde anmeldelse findes på nettet. 53 procent af læserne bakker op om den strategi, og hele 76 procent siger, at de rent faktisk vil gå på nettet og finde anmeldelsen, hvis den forkortede udgave i bladet er interessant. Imidlertid viser de faktiske læsninger på nettet, at det er bøger om pædagogisk hotte emner som lærerrollen og læringsstile samt bøger med opsigtsvækkende titler som »Den dovne piges guide til god sex«, der har allerflest læsere på nettet.