Debat
0   152

Hav fokus på realiteter og visioner

Jeg er lodret uenig i Niels Christians Sauers billeder og visioner for folkeskolen. Skolen er ikke syg og har derfor ikke brug for en læge hvem skulle i så fald udpege denne objektive læge, der skulle være dommer over en så kompleks organisme, som folkeskolen er?

Skolen er en organisation fyldt med levende aktører lærere, ledere, børn og forældre der via deres praksis og visioner ændrer skolens indhold og form, så den til stadighed er et spejl af nutidens samfund. I og med at skolen altså er mere end et snævert lokalt projekt, ja så har samfundet al mulig legitim ret til at vise skolen bevågenhed og omfatte den med visioner og her har vi som fagforening og medarbejdere i skolen en kæmpe forpligtigelse. Niels Christian Sauer har ret i, at mange ændringer og fornyelse kræver særlige resurser, så selvfølgelig skal vi hele tiden holde de besluttende myndigheder for øje, at mål og midler skal hænge sammen. Jeg er helt indforstået med, at det er en kamp op ad bakke med de helt urimelige nedskæringer, skolen er udsat for i mange kommuner. Men vi skal også blande os i og have forestillinger om såvel forbedringer som nytænkning i al skolens virksomhed. Det giver indflydelse og engagement til gavn for både medarbejdere og elever.

Artiklen fortsætter under banneret

Når virkeligheden af og til er barsk i mit lærer- og fagforeningsarbejde, kan jeg sagtens gribes af sorte tanker om egen nytteværdi og skolens fremtid og der er meget at bekymre sig om men mit lærerliv ville visne bort, hvis jeg var på en skole eller i en fagforening, hvor der ikke kunne tænkes kreativt og stort, fordi man afventer de fornødne resurser, og jeg ville opleve det som dybt uprofessionelt i længden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ