Debat
0   182

Hvor var Folkeskolen

Den 14. og 15. juni 2004 blev der afholdt fraktion 4-årsmøde i Odense med deltagelse af fraktion 4s hovedstyrelsesmedlem, de ti delegerede, fire repræsentanter fra Statspensionisternes Centralforening og 28 pensionistrepræsentanter fra foreningens amtskredse.

Et historisk møde blev det kaldt af formanden for organisationsudvalget, forretningsudvalgsmedlem Astrid Schjødt Pedersen, der i sin velkomsttale til forsamlingen redegjorde for foreningens beslutningsproces op til en ændret struktur for pensionisternes indflydelse i DLF.

Artiklen fortsætter under banneret

Ved evalueringen af årsmødet blev der givet udtryk for, at det var et årsmøde, der lagde spor ud for det fremtidige pensionistarbejde i fraktion 4, og at årsmødet som en nydannelse tegner godt for pensionisternes mulighed for berettiget indflydelse på foreningens og egne vilkår i fremtiden.

Men, for der er et stort men.

Hvorfor brillerede foreningens medlemsblad Folkeskolen og dermed også pensionisternes medlemsblad ved sit fravær ved dette historiske årsmøde?

Da pensionisterne i DLF i dag udgør mere end 14.500 medlemmer, en sjettedel af DLFs medlemsskare, er det samtidig rimeligt at spørge: Hvilken redaktionel linje har redaktøren lagt for bladets dækning af fraktion 4s interesser i DLF, dækning af kredsenes pensionistarbejde og for synliggørelsen af denne medlemsgruppes økonomiske vilkår?

Svar

Bladet er blevet mandskabs- og sidemæssigt kraftigt beskåret. Regeringen har fjernet portostøtten til fagblade, og det koster alene i år Folkeskolen 4,5 millioner kroner ekstra. Og for at gøre ondt værre mister vi ligesom andre trykte medier indtægter på annoncer. Derfor bliver der både sparet og skåret ned.

OECD-rapportering, overenskomstforberedelser og arbejdstidsforhandlinger er eksempler på emner, der skal findes plads til. Derfor er der andet, der prioriteres lavere. Det rammer desværre også fraktion 4s årsmøde, som jeg efter programmet mest har opfattet som forberedelse før kongressen, og vi dækker heller ikke de andre fraktioners kongresforberedelse.

Thorkild Thejsen, chefredaktør, Folkeskolen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ