Debat
0   187

Dansk Folkepartis citatfusk

I Folkeskolens leder i nummer 20 fastslås det på korrekt og sober vis, at det er grundloven, der forhindrer et forbud mod foreningen Hizb ut-Tahrir. Det har fået Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti til at forfatte et indlæg i nummer 25, hvor han på primitiv måde forsøger at argumentere for det modsatte synspunkt, samtidig med at han beskylder Folkeskolen for at bringe urigtige oplysninger.

Det er ikke Folkeskolen, men derimod Skaarup, der bringer usande oplysninger, idet han citerer grundlovens paragraf 78, stykke 2, som han påstår lyder således: »Foreninger, der virker ved eller opfordrer til vold, kan opløses ved lov«. Men det er citatfusk af den groveste art. Den korrekte lovtekst lyder: »Foreninger, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom«.

Artiklen fortsætter under banneret

Det første, der falder i øjnene, er, at citatfuskeren har udskiftet ordet »dom« med »lov« (der turde jo nok være forskel?), men herudover har han udeladt hele det afsnit, der indeholder paragraffens pointe, nemlig formuleringen: » eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende «.

Sagen er den, at de folk, der skrev grundloven, ikke var idioter; de kunne glimrende forestille sig, at der ude i fremtiden kunne være mennesker, der ville forsøge at forbyde foreninger af den ene eller den anden årsag, og det måtte derfor forhindres.

Det er egentlig paradoksalt, at Peter Skaarup går så varmt ind for grundloven, da den jo (gudskelov) sætter en effektiv bremse på den udvikling, som han ønsker.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ