Debat
0   191

Ih, hvor er det kommunalt

Regeringen har besluttet, at kommunerne må lave fællesbestyrelse og fællesledelse af flere skoler. Begrundelsen er, at det skal være en hjælp til at bevare små folkeskoler i landsbyerne.

Artiklen fortsætter under banneret

I Brande Kommune skred man til handling, så såre loven var underskrevet.

Nu skulle der være en overbygningsskole, Præstelundskolen, med egen ledelse og bestyrelse samt en fællesledelse og fællesbestyrelse for tre skoler, nemlig Dalgasskolen, Blåhøj Skole og Uhre Skole. Samtidig besluttede man, at 7.-klasserne fra de tre skoler skulle overføres til Præstelundskolen.

Imidlertid bekom denne nye billiggørelsesmodel ikke de gode borgere i Uhre, som i grunden var meget glade for deres velfungerende folkeskole. Derfor etableredes en friskoleforening med henblik på at etablere en friskole per 1. august 2005.

Brande byråd har nu med et flertal på syv besluttet at sende lukning af folkeskolen i Uhre i høring, leje skolen ud til friskoleforeningen i fem år, og efter fem år kan foreningen så købe skolen. Hvor pengene til købet af folkeskolen skal komme fra? De kommer da via et tilbud om et 30-årigt kommunalt finansieret lån.

Ih, hvor er det kommunalt, men også lidt ejendommeligt set i skatteyder- og samfundsøkonomisk perspektiv.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks