Debat

Ih, hvor er det kommunalt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regeringen har besluttet, at kommunerne må lave fællesbestyrelse og fællesledelse af flere skoler. Begrundelsen er, at det skal være en hjælp til at bevare små folkeskoler i landsbyerne.

I Brande Kommune skred man til handling, så såre loven var underskrevet.

Nu skulle der være en overbygningsskole, Præstelundskolen, med egen ledelse og bestyrelse samt en fællesledelse og fællesbestyrelse for tre skoler, nemlig Dalgasskolen, Blåhøj Skole og Uhre Skole. Samtidig besluttede man, at 7.-klasserne fra de tre skoler skulle overføres til Præstelundskolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Imidlertid bekom denne nye billiggørelsesmodel ikke de gode borgere i Uhre, som i grunden var meget glade for deres velfungerende folkeskole. Derfor etableredes en friskoleforening med henblik på at etablere en friskole per 1. august 2005.

Brande byråd har nu med et flertal på syv besluttet at sende lukning af folkeskolen i Uhre i høring, leje skolen ud til friskoleforeningen i fem år, og efter fem år kan foreningen så købe skolen. Hvor pengene til købet af folkeskolen skal komme fra? De kommer da via et tilbud om et 30-årigt kommunalt finansieret lån.

Ih, hvor er det kommunalt, men også lidt ejendommeligt set i skatteyder- og samfundsøkonomisk perspektiv.