Elevernes egne råd om mobning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Lyshøjskolen i Kolding arbejder man målrettet for at afskaffe mobning. Med godt resultat. På det tidspunkt, hvor skolen gennemførte en trivsels- og mobningsundersøgelse blandt alle elever i 2.-9. klasse, angav kun fem, at de aktuelt blev mobbet. Det svarer til 0,9 procent af eleverne.

45 elever 7,8 procent havde prøvet at modtage en sms, der var sårende eller gjorde ondt. Men som helhed svarer 95,2 procent af eleverne, at de har det godt eller meget godt.

Skoleleder Jørn Jørgensen tilskriver det gode resultat de foranstaltninger, som skolen har iværksat. De indbefatter blandt andet en såkaldt VEN-gruppe, taktil rygmassage, den gode stol samt fokus på trivsel og sociale spilleregler.

Eleverne har givet en række gode råd til det videre arbejde, som Jørn Jørgensen, telefon 7554 2033, gerne giver videre til andre skoler.