Hans Rasmussen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge fremkom den triste meddelelse, at lærer Hans Rasmussen var afgået ved døden, sygdommen havde indhentet ham. Og netop dette er så vidt forskelligt fra den måde, han i sin tid røgtede sit kald på som lærer i Hejls Skole, hvortil han kom som nyuddannet i 1966. Hele hans tjenestetid igennem var han den loyale og pligtopfyldende lærer, som altid »var« der, han lagde sig aldrig syg.

Mange er de familier, der i mere end en generation nåede at nyde godt af hans lærerhåndværk. På det lokale plan var han gennem årene et godt aktiv for idrætsforeningen, hvortil han i 1975 sammen med de store drenge hjembragte Danmarksmesterskabet i basketball.

En af Hans Rasmussens store interesser var det historiske, dette medførte blandt andet, at han udvirkende, at den lille vej med de tre gendarmhuse, hvoraf han selv boede i det ene, fik navnet Gendarmvej.

Hans Rasmussen blev uhelbredeligt syg op mod pensionsalderen, og det var denne sygdom, han til sidst måtte bøje sig for. Han levede sit liv alene, og han efterlader sig den nærmeste familie på Fyn.

Leif Gr. Thomsen

tidligere Hejls Skole