0   147

Socialavisen Jyllands-Posten

Fede børn og madordninger på skoler har været et emne i medierne i den ellers meget lidt fedende agurketid. Også Jyllands-Posten havde en me­ning om sagen, en mening, man måske nærmere ville forvente at læse i det hedengangne Aktuelt eller Information. Avisen skrev i sin leder den 29. juli:

»Det er imidletid vanskeligt at tro på, at en fuldt for­ældrefinansieret madord­ning virkelig vil komme de elever til gode, der har de største behov for at blive støttet i omlægning af deres dårlige kostvaner.

Artiklen fortsætter under banneret

Skal ministerens bekymring for de overvægtige børn derfor tages for pålydende og tages alvorligt, må hun nødvendigvis vælge mellem politiske principper og omsorgen for de overvægtige børn.

Kun en gratisordning kan sikre, at alle skolebørn får mindst et sundt måltid om dagen.

En sådan ordning vil naturligvis være stik imod alle regeringens erklærede principper.

Den problematik er ministerens problem, men det vil være at se bort fra de sociale kendsgerninger, hvis man vil foregive at give et tilbud til alle børn med en udelukkende forældrebetalt mad­ordning.

De ligeglade forældre vil sandsynligvis ikke ændre adfærd i forhold til deres børns kostvaner, og de økonomisk dårligst stillede vil måske være tvunget til at holde deres børn ude fra ordningen«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet