Debat

Hvad er meningen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er egentlig Folkeskolens dybere mening med at betale Jørn Duus et sikkert klækkeligt beløb for at give sit bud på den typiske læser af Folkeskolen nemlig lærerne.

Jeg kender kun Jørn Duus fra nogle tv-udsendelser, hvor han ud fra bolig og fremlagte ting skulle gætte, hvilket menneske der boede der, for øvrigt efter min mening nogle dårlige udsendelser, hvor han langtfra ramte plet, i hvert fald i de af udsendelserne, jeg så, og det samme gør sig tilsyneladende også gældende med hans forsøg i Folkeskolen.

Åbenbart mener han, det er nødvendigt, når det gælder lærere, at anvende ord som fandeme-lort-skid-patten-fanden-hængerøv. Jeg formoder, at han dermed mener, at det er det sproglige niveau, lærerne befinder sig på og bedst forstår. Jørn Duus kender mange lærere og deres hjem, skriver han, blot kan jeg ikke ud fra den beskrivelse, han giver, genkende de lærere og lærerhjem, jeg har besøgt. Hvis lærere ikke går i moderigtigt tøj, har nye køkkener og andet nyt inventar samt rejser flot, fint, dyrt spiser moderigtigt (økologisk), kunne det måske hænge sammen med lærernes løn. Så atter igen har han skudt ved siden af, og jeg vil gerne have redaktørens forklaring på og meningen med dette indlæg. Manglede Jørn Duus penge, eller manglede Folkeskolen fyldstof?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Svar

Folkeskolen udbetaler ikke penge til kilder, der medvirker i artik-ler, og således heller ikke til Jørn Duus. Artiklerne i nummer 26-28 var skrevet i et forsøg på at tage temperaturen på lærerstanden anno 2003. Indholdet skulle ikke nødvendigvis fremstå, som om det var udtryk for eviggyldige sandheder.

Kay Christensen, konstitueret chefredaktør