Debat
0   160

KL træffer ikke beslutningerne

Hans Jørgen Franks (Folkeskolen nummer 20) efterlyser konkrete planer for, hvordan kommuner-ne vil overtage opgaven for den vidtgående specialundervisning. Franks har ganske ret: Der foreligger ingen detaljeret plan for, hvordan den kommunale opgaveovertagelse skal foregå. Men det er der en grund til. Det er ikke KL, som træffer beslutningerne på dette område, det er Folketinget og undervisningsministeren. Og før de har truffet beslutninger om de overordnede principper for, hvilke offentlige myndigheder der skal løse hvilke opgaver, sker der ingen detailplanlægning. Når beslutningerne er truffet, vil undervisningsministeren givet tage initiativ til i samarbejde med amterne, kommunerne, handicap­organisationerne, DLF og andre at de nødvendige handlingsplaner bliver udarbejdet.

Indtil da vil KL s offentlighedsrettede initiativer primært foregå på debatplanet med vores pjecer om kommunalreformen, rum­me­lighed i folkeskolen, som kan ses på vores hjemmeside. Her vil Franks også kunne læse mere om KL s politiske visioner, som debat­indlæg i Folkeskolen ikke levner plads til. Et bærende princip i KLs skolepolitik er dog det enkelte barns udbytte af undervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Franks undrer sig over, at det oftest er undertegnede, der tegner KL i debatten på disse sider. KL har nogle principper herfor: Bliver der skrevet debatindlæg, som efterlyser navngivne KL-politikeres respons, så vil denne politiker svare, såfremt det er en debat, vedkommende ønsker at engagere sig i. Efterlyser debatindlægget KLs respons generelt, så vurderer vi i sekretariatet, hvem der skal svare ud fra devisen: Politikere svarer politikere, embedsmænd svarer fagpersoner. Langt de fleste indlæg i Folkeskolen er skrevet af fagpersoner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ