Debat

KL træffer ikke beslutningerne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hans Jørgen Franks (Folkeskolen nummer 20) efterlyser konkrete planer for, hvordan kommuner-ne vil overtage opgaven for den vidtgående specialundervisning. Franks har ganske ret: Der foreligger ingen detaljeret plan for, hvordan den kommunale opgaveovertagelse skal foregå. Men det er der en grund til. Det er ikke KL, som træffer beslutningerne på dette område, det er Folketinget og undervisningsministeren. Og før de har truffet beslutninger om de overordnede principper for, hvilke offentlige myndigheder der skal løse hvilke opgaver, sker der ingen detailplanlægning. Når beslutningerne er truffet, vil undervisningsministeren givet tage initiativ til i samarbejde med amterne, kommunerne, handicap­organisationerne, DLF og andre at de nødvendige handlingsplaner bliver udarbejdet.

Indtil da vil KL s offentlighedsrettede initiativer primært foregå på debatplanet med vores pjecer om kommunalreformen, rum­me­lighed i folkeskolen, som kan ses på vores hjemmeside. Her vil Franks også kunne læse mere om KL s politiske visioner, som debat­indlæg i Folkeskolen ikke levner plads til. Et bærende princip i KLs skolepolitik er dog det enkelte barns udbytte af undervisningen.

Franks undrer sig over, at det oftest er undertegnede, der tegner KL i debatten på disse sider. KL har nogle principper herfor: Bliver der skrevet debatindlæg, som efterlyser navngivne KL-politikeres respons, så vil denne politiker svare, såfremt det er en debat, vedkommende ønsker at engagere sig i. Efterlyser debatindlægget KLs respons generelt, så vurderer vi i sekretariatet, hvem der skal svare ud fra devisen: Politikere svarer politikere, embedsmænd svarer fagpersoner. Langt de fleste indlæg i Folkeskolen er skrevet af fagpersoner.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget