Debat

Vrøvl om løntilbageholdenhed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Modstanderne af at udvikle et nyt lønsystem til erstatning for Ny Løn påstår, at fortalerne for et nyt lønsystem går ind for løntilbageholdenhed for nogle af medlemmerne at deres løn skal fryses fast. Det er det rene vrøvl. I både hovedstyrelsens og løngruppens forslag til en ny lønmodel står det klart beskrevet, at alle skal have en reallønsudvikling. Hvis vi skal over i en kollektiv lønmodel, så må de, der nu ligger bagest i feltet, nødvendigvis få en større lønudvikling end de forreste. Men at påstå, at de forreste skal gå helt i stå, er udtryk for pessimisme og sortsyn. Tværtimod er der netop i Ny Løn en stor risiko for, at nogle af medlemmernes lønudvikling går i stå. Lønkronerne skævdeles mellem forskellige »funktioner« og »kvalifikationer« uden garanti for sikring af den enkeltes lønudvikling.

Skabstilhængerne af Ny Løn må finde på nogle bedre argumenter. Hvad med at bidrage med nogle konkrete forslag? Hvor er det nu lige, I synes, vi skal hen?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS