Debat Leder
0   303

Samhørighed

Nu skal der mobiliseres!

Samfundets sammenhængskraft afhænger af, om borgerne føler sig værdsat, om de er en del af et forpligtende fællesskab. Hvis man føler sig sat udenfor og ikke oplever, at man har mulighed for at påvirke forholdene i skole og uddannelse, på arbejdspladsen og der, hvor man bor så forsvinder også oplevelsen af samhørighed og dermed oplevelsen af medansvar for fællesskabet. Konsekvensen bliver nemt ligegyldighed, apati eller vrede. Borgeren forvandles til en forbruger, der kun kan kræve og klage. Og som oplever, at man kun kan få noget igennem, hvis man har penge og magt.

Artiklen fortsætter under banneret

Ansvaret, det er de andres.

En sådan udvikling er både ubehagelig og farlig. Men nu forsøger en række enkeltpersoner og foreninger som Socialpolitisk Forening, Danmarks Lærerforening, BUPL og LO Storkøbenhavn at sejle op imod den med en række initiativer under slo-ganet: »Et Danmark, vi kan være bekendt«.

Det bliver svært. For den herskende noget for noget-politik giver medvind til en jeg gør, hvad der passer mig-moral og en jeg gør kun det, der kan betale sig-holdning.

Man kan støtte arbejdet ved at melde sig på www.mobilisering.dk

-th


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ