Folkeskolens leder:

Samhørighed

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu skal der mobiliseres!

Samfundets sammenhængskraft afhænger af, om borgerne føler sig værdsat, om de er en del af et forpligtende fællesskab. Hvis man føler sig sat udenfor og ikke oplever, at man har mulighed for at påvirke forholdene i skole og uddannelse, på arbejdspladsen og der, hvor man bor så forsvinder også oplevelsen af samhørighed og dermed oplevelsen af medansvar for fællesskabet. Konsekvensen bliver nemt ligegyldighed, apati eller vrede. Borgeren forvandles til en forbruger, der kun kan kræve og klage. Og som oplever, at man kun kan få noget igennem, hvis man har penge og magt.

Ansvaret, det er de andres.

En sådan udvikling er både ubehagelig og farlig. Men nu forsøger en række enkeltpersoner og foreninger som Socialpolitisk Forening, Danmarks Lærerforening, BUPL og LO Storkøbenhavn at sejle op imod den med en række initiativer under slo-ganet: »Et Danmark, vi kan være bekendt«.

Det bliver svært. For den herskende noget for noget-politik giver medvind til en jeg gør, hvad der passer mig-moral og en jeg gør kun det, der kan betale sig-holdning.

Man kan støtte arbejdet ved at melde sig på www.mobilisering.dk

-th